Maškare na Čevu – 2. kolo 7. cross lige “Godišnja doba na Čevu”

Maškare ponovno osvojile Čevo

Jučer, 16.02.2020. održano je 2. kolo (zimsko) 7. cross lige “Godišnja doba na Čevu” popularnog naziva “Maškare na Čevu”

Maškare na Čevu - 2. kolo 7. cross lige "Godišnja doba na Čevu"

Kao što i sam naziv ovog kola govori sve popularnije trčeće maškare koje osvajaju Čevo i ovog su puta zaista ugodno iznenadile. Prije svega zaista jednom lijepom brojkom od 130 učesnika, a pogotovo pregrštom puno lijepih maski i neobičnih kostima pa je i to bio jedan od razloga da ne proglasimo najbolju masku – da nekome ne bude krivo. S obzirom da se dogodila i mala gužva kod prijava i dolazaka u zadnji čas, naravno da smo malo kasnili sa startom, a trebalo se još i “zagrijati” uz kaubojski ples. Iz tog razloga isprika, a iskreno se nadam da nitko nije previše zamjerio.

Budući da je liga ipak sportska sa mjerenjem vremena dobili smo i pobjednike ovog kola, a to su:

Muški:

  1. Bruno Kos – AK Rudolf Perišin – 16:26
  2. Ivan Maltar – ŠD Remetinec – 17:51
  3. Josip Lacković – AK Varaždin – 18:45

Žene:

  1. Štefica Bubnjarić – AK Varaždin – 20:45
  2. Emanuela Bobičanec – Individualac – 25:15
  3. Marina Obelić – AK Varaždin – 27:37

Preko 130 maškara na vrhu Čeva

Maškare na Čevu - 2. kolo 7. cross lige "Godišnja doba na Čevu"

Nakon završetka utrke uslijedilo je i opušteno drugo poluvrijeme uz pjesmu i ples maškara na vrhu Čeva. Uz roštilj, Aničine štrukle, krafne i mnogo “tekućine”, maškare su se vrlo brzo uspjele oporaviti od teškog uspona na Čevo i nitko nije “dehidrirao”. Nije nedostajalo ni pravog “fajta” u jednoj novoj “olimpijskoj” disciplini gdje su čak samo i desetinke sekunde odlučivale o pobjedniku. Bit svega je ipak sama pozitiva, veselje i druženje zadovoljnih maškara koje su osvojile Čevo i za nagradu uživale u jedinstvenom pogledu s vrha.

Maškare na Čevu - 2. kolo 7. cross lige "Godišnja doba na Čevu"
Maškare na Čevu - 2. kolo 7. cross lige "Godišnja doba na Čevu"

Nakon fešte na vrhu i spuštanja do sjenice kod starta uslijedio je nastavak druženja uz tradicionalno kupanje najhrabrijih u Bednji. S obzirom na sve navedeno i da bi sve ispalo tako dobro kao što je i bilo, moram se zahvaliti uvijek vrijednoj logistici koja je ovaj put bila u “sastavu”: Zoran, Nikola, Mato, Goran, Neven, Jasna, Kruno, Karmela, Štefica, Petra + najvrijedniji i najbolji roštiljari – Robi i Ivan, neponovljivi gazda Ivica te moji Dominik, Patricia i Anica. Hvala Gradu Novom Marofu i TZ Novi Marof na doniranim krafnama, a posebno voditeljici TZ Novi Marof Renati Horvatić koja je za ovu prigodu “doletjela” na metli do Čeva i dogradonačelniku Ivanu Tuku koji nas uvijek počasti svojim dolaskom. Hvala i ekipi HRT-a koji su i sami morali osvojiti Čevo da snime reportažu o ovim jedinstvenim maškarama. Hvala još jednom svima vama na dolasku uz pozdrav:

Vidimo se na Čevu!

Laci i prijatelji