Završetak 6. cross lige “Godišnja doba na Čevu”

4. (noćno) kolo – pod lampašima na Čevo

pod lampašima na Čevo

Eto, održali smo i dugo očekivano noćno kolo. S obzirom na subotnje (ne)vrijeme i odgodu, očito je da nismo pogriješili te je ispalo puno bolje da smo ovo noćno kolo ipak prebacili za predpraznični ponedjeljak. Ovog puta vrijeme nas je zaista poslužilo i zaista je bilo lijepo ovu pravu ljetnu večer iskoristiti trčeći na Čevo i onda uživati u jedinstvenom noćnom pogledu s vrha Čeva. Dokaz svemu ovome je i brojka od 76 natjecatelja u cilju. Pa krenimo onda redom i istaknimo pobjednike ovog noćnog kola:

pod lampašima na Čevo

U ženskoj konkurenciji:

 1. Mirjana Zidarić (AK Varaždin) – 23:31
 2. Mišela Kovač (TK Marathon 95) – 24:46
 3. Ivona Kocijan (Savate klub Šimunec Gym Varaždin ) – 25:30

U muškoj konkurencij:

 1. Neven Buhin (individualac – Margečan) – 16:38
 2. Simon Malek Kuzmič (AK Varaždin) – 17:43
 3. Bruno Kos (AK Rudolf Perešin) – 18:24

S obzirom da je jučerašnje kolo ujedno bilo i završno kolo “Godišnjih doba”, dobili smo i ukupne pobjednike 6. cross lige “Godišnja doba na Čevu”, a to su:

Kod žena:

 1. Anica Lacković (AK Varaždin)
 2. Ivona Kocijan (Savate klub Šimunec Gym Varaždin)
 3. Jasenka Šimunčić (AK Varaždin)

a kod muških:

 1. Bruno Kos (AK Rudolf Perešin)
 2. Simon Malek Kuzmič (AK Varaždin)
 3. Žarko Horvat (TK Marathon 95)
pod lampašima na Čevo

Iskrene čestitke pobjednicima, a naravno i svima koji su sudjelovali na jučerašnjem noćnom kolu i “osvojili” Čevo. Drago mi je da se osim “renomiranih” trkača pojavljuju i novi mladi domaći dečki – pobjednik Neven Buhin (Margečan) i David Golubić – 4. (Završje). Samo nek tak nastave.

Nakon završetka utrke odradili smo i službeno proglašenje najboljih te podijelili zaslužene Lacijeve drvene medalje i nagrade. U podjeli nagrada nam se pridružio i dogradonačelnik grada Novog Marofa g. Ivan Tuk kojemu se i ovim putem zahvaljujem.

Za sam kraj službenog dijela na Čevu naš neumorni pomagač Mato Meštrič pripremio nam je zaista pravo iznenađenje uz jedinstven vatromet u kojem smo mogli uživati na vrhu Čeva. Nakon službenog dijela i fešte na vrhu uz roštilj kojeg su nam tak fino ispekli Željko i Ivan te nezaobilazne Aničine štrukle i ostala tekuća “pitanja”, uslijedilo je spuštanje do sjenice i rijeke Bednje gdje smo već po tradiciji odradili i noćno kupanje u ovaj put brzoj, mutnoj, ali i toploj Bednji. Nakon kupanja nastavili smo s nezaboravnim druženjem uz pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati.

pod lampašima na Čevo

I tako smo priveli kraju još jednu ligu koja će vjerojatno mnogima ostati u trajnoj i lijepoj uspomeni. I na samom kraju kao i uvijek ostaje još samo da se zahvalim pravoj vjernoj logistici jer bez njih svega ovoga ne bi bilo. Zato još jednom veliko hvala Bibi, Matu, Nikoli, Petri, Ivanu, Žecu, Ljiljani, Karli, Leonu, Tei, Jasenki, Nevenu, Goranu, a pogotovo Melku koji je skupa s menom jučer tri puta “osvojil” Čevo. Naravno da hvala i mojima – Anici, Patricii i Dominiku te na samom kraju jedinstvenom i neponovljivom  domaćinu Ivici. Još jednom hvala i svima na sudjelovanju u ovoj po mnogočemu specifičnoj i neobičnoj ligi uz pozdrav:

Vidimo se na Čevu!