Održano 1. kolo 5. cross lige “Godišnja doba na Čevu”

Martinjska utrka na Čevo

Martinjska utrka na Čevo - 1. kolo 5. cross lige "Godišnja doba na Čevu"

Eto, održali smo i dugo očekivanu Martinjsku utrku na Čevo. I što reći nakon svega što se događalo tokom i nakon današnje utrke. Kao prvo, vrijeme nas je zaista poslužilo (hvala svima koji su ga”namolili”) i omogućilo nam još jedan jedinstveni događaj i prekrasno druženje na vrhu Čeva. No, s obzirom da je “primarno” ovo ipak utrka, red je da istaknemo i današnje pobjednike. U ženskoj konkurenciji uvjerljivo je pobijedila Mateja Kaniški (AK Varaždin) u vremenu novog osobnog rekorda 20:04 ispred drugoplasirane Paule Šimunčić (AK Sloboda) – 22:09 i trećeplasirane Dine Androić (AK Varaždin) – 22:21. Kod muškaraca također uvjerljiva pobjeda mladog Matije Meštrića (BK Maraton Kreidler) u vremenu 16:06 ispred drugoplasiranog Darka Petaka (UKS Bedenec) – 17:06 i ispred trećeplasiranog Vladimira Slunjski (AK Varaždin) u vremenu 17:12.

Martinjska utrka na Čevo - 1. kolo 5. cross lige "Godišnja doba na Čevu"

Što se tiče “drugog poluvremena”, vjerujem da će mnogima ostati u trajnom i nezaboravnom sjećanju. Uz roštilj, Aničine štrukle te piće ni neugodan južni vjetar nije nam mogao ništa. S obzirom da je jučer bilo Martinje, iako možda još malo umoran od jučer, ipak nas je pohodio sv. Martin te smo tradicionalno krštenje mošta također “službeno” odradili. U nastavku je naša “zumbica” Ivana po prvi puta “odradila” zumbu u novo izgrađenoj sjenici na vrhu Čeva. U toku zumbe Ivana je toliko “podigla atmosferu”, a i temperturu, da više nikome nije bilo hladno. Nezaboravno druženje nastavilo se uz svirku i pjesmu uz sad već “naš” bend – “Tur de kleti”. Nakon spuštanja, ekipa u sastavu: Nikola, Ivica, Željko, Erik i Laci odradila je i tradicionalno jesensko kupanje u Bednji.

Na Čevo čak iz Pule, ali i Slovenije

Martinjska utrka na Čevo - 1. kolo 5. cross lige "Godišnja doba na Čevu"

Kao posebnost ovog kola svakako treba istaknuti dolazak trkača iz Slovenije: Franjo Kolarić i Saša Emeršić čime je današnja utrka i službeno dobila međunarodni karakter.

Sasvim posebna priča su nam naši dragi gosti iz Pule koji su morali “potegnuti” čak 340 km da bi došli na naše Čevo. Zato još jednom hvala Eriku Lukšiću i njegovim “pucama”: Karmeli Čuljak, Jozefini Kolderaj, Kristini Ovčarić, Dubravki Soldo te Kristini Zmag. Nadam se da će im naše zajedničko druženje na Čevu ostati u trajnoj i nezaboravnoj uspomeni. I kao što priliči na samom kraju, opet veliko hvala ide današnjoj logistici u “sastavu”: Miljenko, Branko, Ljiljana Nj., Štefica, Dominik, Anica i jedinstveni domaćin Ivica. S obzirom da slike (i video zapisi) govore više od riječi u galeriji pogledajte kako nam je danas bilo. Ostaje još samo poziv na 2. kolo i utrku pod maskama za Fašnik uz pozdrav:

Vidimo se na Čevu!

Laci i prijatelji

Rezultati – 1. kolo  Galerija  Ukupni poredak