Škola trčanja za odrasle – Josip Lacković

Škola trčanja - AK VaraždinS obzirom da se već više od 30-ak godina aktivno bavim trčanjem, a što je u konačnici i rezultiralo određenim kvalitetnim rezultatima, želja mi je prenijeti to iskustvo na sve one koji bi se željeli početi baviti trčanjem, pa do onih koji se već smatraju “afirmiranim trkačima” da zajedno pokušamo ostvariti napredak i doći do željenih rezultata. Također bih želio i totalne početnike zainteresirati za trčanje te pokušati ih pripremiti da i oni mogu doći do svoje prve utrke, možda polumaratona ili čak maratona. Budući da sam član i predsjednik AK Varaždin, želja mi je da se ova škola održava pod okriljem kluba, a i logistički bi zaista puno značilo – dio treninga na Slobodi, dvorani, korištenje garderoba, tuš, itd. Što se tiče samog treninga, bio bi najvjerojatnije 2 puta tjedno (ili po dogovoru) na Slobodi s početkom u 16:30 h ili 17 h, a sve ovisi prvenstveno o broju polaznika. Osnovna namjera mi je puno individualnog pristupa prema svakom osobno – plan treninga, a naravno da bi se dobar dio treninga odvijao i zajednički (po potrebi u grupama). O tome više tek što vidimo koliko bi nas bilo.

Napomena: mogući polaznici mogu biti svi zainteresirani bez obzira na klupsku pripadnost, fizičke predispozicije i mogućnosti (osim da su naravno zdravi). To mogu biti totalni početnici koji možda žele izgubiti samo koju kilu, a naravno da mogu biti već i afirmirani trkači. I za sam kraj, par mojih rezultata uz želju da i vama prenesem dio tog. Svakako bih želio istaknuti da mi je prilikom najbolje istrčanog maratona 2:20:24 (još i danas 4. rezultat na tablici svih vremena hrvatskog atletskog saveza) trener bio sadašnji predsjednik AK Sloboda – Varaždin g. Ivan Domislović kojemu se i ovim putem zahvaljujem.

Škola trčanja - AK Varaždin

  • Maraton – 2:20:24 – Budimpešta 1988 g.
  • Polumaraton – 1:04:52 – Lago di Garda 1993.g.
  • 10000 m – 30:34
  • 5000 m – 14:52
  • trostruka pobjeda na supermaratonu “Zagreb- Čazma” (1992,1993,1995 g.) i naravno stotine drugih utrka u otrčanih cca 130.000 km do sada.

Ovim rezultatima mi nije namjera “samohvale”, već da imate dojam o kakvim se rezultatima radilo, a i da danas, nakon 34 g. trčanja, mnogi mladi trebaju jako “zapeti” i potruditi se da me “skinu” u utrci. Stoga mi je želja da dio svega toga prenesem i na vas. U svakom slučaju, sigurno je pametnije i bolje za svoje tijelo odraditi nešto korisno i zdravo, nego se samo izležavati pred tv-om ili biti u zatvorenom prostoru. Vjerujte mi da ćete se nakon treninga i tuša osjećati puno bolje, te će vam sve biti lakše i poletnije.

Mjesečna članarina bi bila 100 kn, a za uzvrat slijedi:

  • minimalno 8 treninga
  • individualan plan treninga
  • korištenje stadiona, dvorane, garderobe i tuša
  • majica kratki rukav AK Varaždin, itd.

Planirani početak (barem za sada) – 01.12.2014.g.

Molio bih sve zainteresirane da kod prijava opišu dali su totalni početnici ili već imaju određene rezultate i utrke (ako da – navesti ovogodišnje), koliko puta tjedno bi mogli trenirati, te u konačnici naravno i neki očekivani rezultat ili želju što bi ih prilikom ovog treniranja u potpunosti zadovoljilo.

Svi zainteresirani mogu se javiti na e-mail:  [email protected]
                                       ili na telefon: 097/6980-749 – Josip Lacković- Laci

Pristupnice za članstvo u atletsku školu ili pristupnica za članstvo u atletski klub, te inicijalni status polaznika škole nalaze se u nastavku. Svi zainteresirani željeno mogu popuniti te isto vratiti na e-mail adresu. U očekivanju vaših prijava sve vas lijepo pozdravljam i radujem se početku našeg zajedničkog treniranja.

                                                                                     Laci

Dokumenti:
Pristupnica za članstvo u klub